Начин на приготвяне
На водна баня разтопяваме един черен шоколад. Оставяме да се охлади малко и намазваме кръгли силиконови форми. Оставяме в хладилника да стегне.
Разтопяваме един бял шоколад на водна баня. Добавяме 4-5 капки ром и 1 с.л. кокосови стърготини. Разбъркваме и оставяме да се охлади.
Изваждаме формичките от хладилника и върху черния шоколад слагаме от белия. Оформяме с лъжичка.
Връщаме обратно в хладилника да стегне и белият шоколад.
Когато е стегнал напълно, махаме внимателно от формичките и с клечка за зъби правим чертички по кафявата част, така ще получим ефекта на грапавина.
В касарола слагаме вода и захар и варим до сгъстяване. Този сироп ще ползваме за кокосово мляко.
Сервираме шоколадовия десерт върху захарен памук, поръсен с настърган ментов шоколад.
Пеперудата на кокосовия орех от шоколад също е от шоколад.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа