Картофи по индийски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофи по индийски2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Ароматни картофки, приготвени с изобилие от подправки в най-добрите традиции на Индийската кухня"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • кориандър - 2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • магданоз
  • шунка - или бекон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио леко запържваме счукания чесън, джинджифила, кориандъра и куркумата. Прибавяме картофите, нарязани на малки кубчета и нарязаната парченца шунка. Разбъркваме. Заливаме с водата, в която е разтворен бульона. Захлупваме.

След 15 - 20 минути отхлупваме и оставяме на слаб огън до изпаряване на водата. Изсипваме готовите картофи в чиния.

Заливаме със сока от лимона и поръсваме със ситен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия
Силвия
Стана доста добре. Малко ми е нетипичен вкуса но ми хареса доста.
25.06.2012 16:39