Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Каши»Каша от сирене

Каша от сирене

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Каша от сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Супер вкусно и икономично ястие, което мнозина може да са опитвали като деца"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. (натрошено)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л. разтопено краве
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате брашното в разтопеното масло. Когато стане златисто, разреждате с прясно мляко до получаването на рядка каша.

Варите, като непрестанно бъркате.

Натрошавате сиренето и го сипвате вътре. Посолявате. Варите кашата, докато получите желаната гъстота.

Сваляте кашата от огъня и овкусявате с черен пипер.

Кашата от сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител Добруджа
Потребител Добруджа
Получава се много добра каша. Но се запържва 1 ч.ч. брашно с олио и се налива 1 литър мляко и се бърка постоянно на слаб огън докато се сгъсти. После се добавя около 400 гр. сирене и според солеността на сиренето се добавя и сол според вашият вкус. 1 с.л. червен млян пипер накрая.Аз слагам и малко млян черен пипер. Да Ви е вкусно.
29.12.2019 15:19
1
Елжана Тодорова
Елжана Тодорова
Най-несполучливата рецепта, която съм срещала! Маслото е крайно недостатъчно за толкова брашно и се пресече. 2 ч.ч. мляко също са малко. Олио не видях къде трябва да се сложи. Общо взето всичко отиде в тоалетна (преди да е изядено) ;)
29.05.2019 12:04
Име
Име
освен млякото добавете и 600 мл вода . натрошеното сирене може да се добави в края без да се вари ,допълнително при сервиране може да украси с настърган кашкавал накълцан магданоз и щипка лют червен пипер
19.04.2014 11:43
6