Постни сарми от лапад и джанки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
831
2k
23/01/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 895
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарвате лападовите листа в подсолена вода. Нарязвате лука на ситно и го запържвате в сгорещената мазнина.

Прибавяте ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, черен пипер и сол и задушавате сместа.

След това я разпределяте върху лападовите листа и навивате сарми. Нареждате ги в тенджера, прибавяте джанките и заливате с топла вода. Варите, докато омекне оризът.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар