Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа с просо и праз

Спаначена супа с просо и праз

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Спаначена супа с просо и праз
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Опитахте ли вече спаначената супа с просо и праз"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г, пресен
  • праз - 1 стрък
  • просо - 1/3 ч.ч.
  • доматен сок - 150 мл
  • олио - или зехтин
  • червен пипер
  • бял пипер
  • джоджен
  • сол - 1 ч.л.
  • пармезан - за поръсване /кашкавал или сирене/
  • сок от лимон
  • За застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на ситно праза и спанака (почистен от дръжките). Следва да ги поставим в подходяща тенджера и да ги покрием с подсолена вода. Добавяме мазнината, червения и белия пипер. Варим нашата супа на умерено слаб огън за около 30 минути.

След което добавяме доматения сок, измитото просо и джоджена. Варим до готовност на просото. Когато спаначената супа изстине, включваме застройката от разбитото яйце с киселото мляко.

Слагаме и малко сок от лимон. По желание може да поръсим с пармезан, кашкавал или сирене по вкус.

Да ви е сладко със спаначената супа с просо и праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: