Начин на приготвяне
Разбиваме маслото със захарта и след това добавяме яйцата едно по едно.
Пресятото брашно с бакпулвера добавяме към сместа и бъркаме, докато стане гладка и хомогенна.
Отделяме една трета от тестото и към него добавяме прясното мляко и какаото.
В правоъгълна тава слагаме хартия за печене и върху нея разстиламе бялата смес. Отгоре изсипваме и какаовата и с помощта на лъжица правим вълни.
Отгоре поставяме и отцедените вишни и леко ги притискаме в тестото.
Печем за 30-35 минути на 180 °C.Оставяме да се охлади напълно.
Крема приготвяме, като разбъркваме яйцето, захарта, нишестето с част от млякото.
Останалото мляко слагаме в касерола и след като се загрее, изсипваме яйчената смес и ванилията, бъркаме непрекъснато.
Когато се сгъсти, отстраняваме от котлона. След като се охлади, добавяме маслото и разбъркваме с миксер или тел.
За глазурата разтапяме шоколада и маслото. Заливаме сладкиша с крема и отгоре разстиламе глазурата.
След като леко се стегне, с помощта на вилица оформяме вълни на шоколадовия сладкиш.
Оставяме в хладилник за няколко часа и поднасяме на правоъгълни парчета шоколадов сладкиш Дунавски вълни.