Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш Дунавски вълни

Шоколадов сладкиш Дунавски вълни

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Шоколадов сладкиш Дунавски вълни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Любимият на всички вкъщи шоколадов сладкиш"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 350 г
  • вишни - 200 г цели от сладко
  • захар - 180 г
  • краве масло - 215 г (меко)
  • яйца - 5 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • за глазурата
  • черен шоколад - 200 г
  • краве масло - 30 г
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 75 г
  • нишесте - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта и след това добавяме яйцата едно по едно.

Пресятото брашно с бакпулвера добавяме към сместа и бъркаме, докато стане гладка и хомогенна.

Отделяме една трета от тестото и към него добавяме прясното мляко и какаото.

В правоъгълна тава слагаме хартия за печене и върху нея разстиламе бялата смес. Отгоре изсипваме и какаовата и с помощта на лъжица правим вълни.

Отгоре поставяме и отцедените вишни и леко ги притискаме в тестото.

Печем за 30-35 минути на 180 °C.Оставяме да се охлади напълно.

Крема приготвяме, като разбъркваме яйцето, захарта, нишестето с част от млякото.

Останалото мляко слагаме в касерола и след като се загрее, изсипваме яйчената смес и ванилията, бъркаме непрекъснато.

Когато се сгъсти, отстраняваме от котлона. След като се охлади, добавяме маслото и разбъркваме с миксер или тел.

За глазурата разтапяме шоколада и маслото. Заливаме сладкиша с крема и отгоре разстиламе глазурата.

След като леко се стегне, с помощта на вилица оформяме вълни на шоколадовия сладкиш.

Оставяме в хладилник за няколко часа и поднасяме на правоъгълни парчета шоколадов сладкиш Дунавски вълни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: