Начин на приготвяне
Запечете в сух тиган за 2 минути бадемите. След това добавете тиквените семки и запечете и тях за още 2 минути. Оставете да се охладят.
Залейте с вряла вода фурмите и ги оставете накиснат за 15 минути. След това ги отцедете и подсушете върху домакинска хартия.
Разтопете на водна баня шоколада и маслото.
Сложете в блендер ядките и фурмите. Смелете ги.
Добавете към тях разтопените масло и шоколад, както и 2 с.л. ром.
Блендирайте на кратки пулсации, колкото да се смесят продуктите.
От тази смес оформете малки бондони с фурми, които оваляйте в нарязан бадем.
Сложете всеки суров бонбон в хартиена капсулка и завършете с по едно шоколадово драже.
От тази смес направих 25 бадемови бонбони Валентинки, които са идеален подарък за любим човек.
Споделени празници!