Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Бадемови бонбони Валентинки

Бадемови бонбони Валентинки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бадемови бонбони Валентинки
Снимка: Росица Петрова
1 / 10
15/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25
"Бадемови бонбони за Свети Валентин, с които да изненадате любимия човек"

Необходими Продукти

  • бадеми - 100 г
  • тиквено семе - 50 г
  • фурми - 100 г без костилка
  • шоколад - 50 г черен
  • масло - 50 г
  • ром - 2 с.л.
  • за овалване
  • бадем - нарязан
  • шоколадови дражета - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете в сух тиган за 2 минути бадемите. След това добавете тиквените семки и запечете и тях за още 2 минути. Оставете да се охладят.

Залейте с вряла вода фурмите и ги оставете накиснат за 15 минути. След това ги отцедете и подсушете върху домакинска хартия.

Разтопете на водна баня шоколада и маслото.

Сложете в блендер ядките и фурмите. Смелете ги.

Добавете към тях разтопените масло и шоколад, както и 2 с.л. ром.

Блендирайте на кратки пулсации, колкото да се смесят продуктите.

От тази смес оформете малки бондони с фурми, които оваляйте в нарязан бадем.

Сложете всеки суров бонбон в хартиена капсулка и завършете с по едно шоколадово драже.

От тази смес направих 25 бадемови бонбони Валентинки, които са идеален подарък за любим човек.

Споделени празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: