Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми от лапад на фурна

Сарми от лапад на фурна

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Сарми от лапад на фурна2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"С много търпение и малко майсторлък такива сарми от лапад ще завъртите, че после всички само за тях ще говорят"

Необходими Продукти

  • лапад - 3 връзки по - едри листа
  • лук - 1 връзка зелен
  • чесън - 4 стръка пресен
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 5 стръка
  • джоджен - 5 стръка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате, измивате и нарязвате на ситно чесъна и лука. Сипвате ги в сгорещеното олио, наливате малко топла вода и задушавате, докато омекнат. Добавяте почистения и измит ориз, наливате 1 ч.ч. топла вода и варите, докато течността се изпари.

Поръсвате с черен пипер, добавяте ситно нарязаните зелени подправки, посолявате на вкус и разбърквате. Почиствате листата от лапада и твърдите жили и ги попарвате в подсолена вода.

После слагате в тях от приготвената смес и увивате стегнати сармички, които нареждате в намаслена тавичка. Наливате 1-2 ч.ч. гореща вода и печете сармичките в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: