Пиле Тандури

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
30/07/2009
"Ароматно пилешко със смел вкус и незабравим аромат, за което гостите ви дълго ще си спомнят "
Готвене60 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 710
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета, отстраняват се костите и кожата и се натрива с лимон и сол.

Парчетата се накисват за 12 ч. в марината, приготвена от: лука, чесъна, лютата чушка, черен пипер, ка/undefined нела, карамфил, индийското орехче, джинджифила и кардамона. Всичко това се смесва и смила в миксер след което се прецежда.

Обляно в тази марината и престояло 12 ч. , пилето се запича в предварително затоплена фурна.

Керамична тава с отвор за добре изпечено пиле-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична тава с отвор за добре изпечено пиле
25.99 лв.
20.01 лв.
Виж ››

И на бутилка става, но ако наистина искате да опитате вкусно и сочно пиле, пригответе го в тази керамична тава за пиле с отвор за течност.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Боби
Боби
08.09.2012 02:20
Тандури (Индийско... БАРБЕКЮ )е наистина кръгла,глинена пещ,силно нажежена,в която се пекът Индийските питки и дълги шишове с мариновани пилета.
Маринатата се състои от кисело мляко,подправка за Тандури т.е.много червена и много люта(намира се в азиатските магазини).
0
0
галеан
галеан
15.07.2012 16:18
наистина не е тандур понеже не е запечено в тази пещ, а си е обикновено печено пиле, дори не в индийска марината
но иначе киселото мляко и масалата нямат нищо общо с тандура
0
0
аз
аз
02.02.2012 10:47
Тандури е вид фурна за печене.
Добавянето на кис. мляко само олекотява("охлажда") храната, а не кара рецептата да е Тандур.
0
0