Пилаф с месо

Дамяна Дамяна Новак
26/11/2011
"Отдавна си мечтаехме да опитаме от този пилаф с телешко месо, сега знаем, че чакането си е струвало "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 578
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука.

Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа.

Загряваме 3 с. л. олио и задушаваме в него лука на по - слаб огън. Прибавяме бульона и варим малко, после смачкваме на пюре и оставяме настрана.

В останалото олио запържваме нарязаните джиджифил, люта чушка и филенцата месо. Добавяме кокосовото мляко (кокосово брашно разтворено в прясно мляко) останалите подправки и солта. Варим около 5 минути, прибавяме лученото пюре и доваряваме, без да захлупваме съда.

Сервираме с ориза.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
emilia
emilia
28.05.2013 19:01
Пилаф не се прави така! Това е месо със сос с гарнитура ориз!
0
0