Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювече със заливка от яйца

Гювече със заливка от яйца

Гювече със заливка от яйца
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно гювече с ароматна заливка от яйца"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 буркан
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 кг
  • домати - 4 бр
  • чушки - 6 бр. червени печени
  • яйца - 4 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измиваме, обелваме и нарязваме на дълги пръчици. Изпържваме ги във фритюрник, но не да са препържени.

На дъното на гювечетата слагам по малко олио, лука, печените чушки и доматите на резенчета. Гъбите нарязваме на парченца, поръсваме с малко чубрица и другите подправки, добавям по 2 с.л вода и слагам да се запекат.

Когато им е извряла водата слагам от картофите. Яйцата разбивам съвсем малко и поливам върху всяко гювече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: