Супа от печен чесън

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8792k3
Супа от печен чесън
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
23/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Още топла сервирайте тази супичка от печен чесън"

Необходими Продукти

  • За печене
  • чесън - 10 глави
  • сол - щипка
  • зехтин - 1 с.л.
  • За супата
  • червена леща - 5 с.л.
  • гореща вода - 2 л
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • За соса
  • джоджен сух - 1/2 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем на две главите чесън поставяме ги така в тава, че нарязаното да гледа горе, поръсваме с малко сол и зехтин покриваме с фолио и печем за половин час на 180 °C.

В една тенджера слагаме гореща вода, измитата червена леща и оставяме да заври.

След като заври, взимаме печения чесън, отваряме фолиото и с ръце изстискаме печения чесън в тенджерата, по този начин люспите остават и излиза само чесънът.

Пасираме добре чесновата супа и прецеждаме през гевгир, ако има паднали люспи, ги изчистваме по този начин и връщаме на котлона да заври, докато не остане литър вода. Пдправяме със сол и черен пипер.

При сервиране загаряме малко масло и джоджен, изсипваме отгоре.

Невероятен вкус се получава от печения чесън.

Сервираме топла супа от печен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: