Италианска фокача без месо
Italijanska fokača bez mesaFocaccia italiana con tomates secos y romero
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Италианска фокача без месо

Италианска фокача без месо

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k3k
Италианска фокача без месо
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
04/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Макар фокачата да няма месо, нищо не ѝ липсва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята в топла вода с малко захар.

Пресейте брашното и го добавете заедно със солта в голяма купа.

Направете в средата кладенче и изсипете маята и зехтина.

Замесете меко тесто, оформете го като топка и го покрийте с памучна кърпа. Оставете го да втаса.

Разстелете го след това с ръце в правоъгълна тава върху хартия за печене.

Оставете вкусната фокача да втаса и сложете в нея след това малко розмарин и сушени домати.

Намажете я със зехтин и я сложете да се пече до готовност за около 20 минути на 200 °C.

Покрийте я с памучна кърпа и я оставете така за около 10 минути.

Италианската фокача без месо е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: