Печено сватбарско пиле

Печено сватбарско пиле
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"За един от най-хубавите поводи ви предлагаме да сготвите това печено пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • палачинки - 1 бр.
  • краве масло - 200 г
  • яйца - 1 бр. сварено
  • чушки - 2 бр. червена, печена
  • лимони - 1 резен
  • маруля - 2 листа
  • моркови
  • краставици - 1/2 бр.
  • домати - 1/2 бр.
  • черен пипер - 2 зрънца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното цяло пиле се поръсва със сол и черен пипер, след което се пече в загрята фурна за около 1 час.

Оставя се добре да изстине и след това се декорира за специалния повод.

Декорацията на печеното пиле е по избор.

В случая се поставя върху листа маруля. Отгоре печеното пиле се намята с готова палачинка.

От обелено сварено яйце и моркови правим главата на пилето, която може да се прикрепи с клечка за зъби.

Декорираме още с печени чушки, моркови, с краставици, домати и лимони както по пилето, така и в самата чиния.

Печено сватбарско пиле е готово за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: