Пиле Соте

ИввИвв
Чирак
5737570386
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не, не са картофи, а пиле соте - ако не се си хапвали досега, време е да запретнете ръкави и да го сготвите още днес"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 глава
  • сметана - 1 ч.ч. течна
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • копър - 1 пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди (аз ги нарязах на късчета) запържете в сгорещено масло (аз сложих и малко олио ) за 4-5 минути, след това прибавете и лука. Покрийте съда и задушете за още 3-4 минути.

Прибавете нарязаните на филийки гъби и пържете до златисто. Подправете със черен пипер и сол (или други подправки по желание ).

Залейте със сметаната. Бъркайте до желаната консистенция на соса. След като се посгъсти сосът, махнете от огъня.

Преместете в тавичка и поръсете със настърган кашкавал и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: