Цветно пиле Тоскана

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Цветно пиле Тоскана
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Приветстваме Италия у дома с цветно пиле Тоскана"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 20 мл
  • масло - 50 г
  • чесън - 4 скилидки
  • спанак - 100 г (пресен)
  • готварска сметана - 200 мл
  • чери домати - 500 г
  • пармезан - 70 грама (настърган)
  • босилек - пресен
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Овкусяваме пилешките гърди със сол и черен пипер. В загрят тиган с малко мазнина ги запържваме от двете страни за около 5 минути от всяка страна.

Добавяме кравето масло и намаляваме значително температурата на котлона. Добавяме капак и така оставяме за 10 мин.

Сега си нарязваме 4 скилидки чесън на едро. В тиган на средна температура, отново с малко мазнина, си запържваме чесъна.

След това прибавяме чери доматчетата, които предварително сме измили и разполовили. Овкусяваме със сол и черен пипер. Готвим докато не омекнат доматите.

Когато това се случи, заливаме със сметаната и добавяме настъргания пармезан. Изчакваме леко да се сгъсти ястието. Накрая добавяме и пресния спанак.

След омекването му, остава да потопим в получилия се сос и сготвените пилешки гърдички. Декорираме с наситнен пресен босилек.

Да ви е сладко!

Цветното пиле Тоскана е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Браво, много вкусно!
06.04.2022 19:41
1