Начин на приготвяне
Овкусяваме пилешките гърди със сол и черен пипер. В загрят тиган с малко мазнина ги запържваме от двете страни за около 5 минути от всяка страна.
Добавяме кравето масло и намаляваме значително температурата на котлона. Добавяме капак и така оставяме за 10 мин.
Сега си нарязваме 4 скилидки чесън на едро. В тиган на средна температура, отново с малко мазнина, си запържваме чесъна.
След това прибавяме чери доматчетата, които предварително сме измили и разполовили. Овкусяваме със сол и черен пипер. Готвим докато не омекнат доматите.
Когато това се случи, заливаме със сметаната и добавяме настъргания пармезан. Изчакваме леко да се сгъсти ястието. Накрая добавяме и пресния спанак.
След омекването му, остава да потопим в получилия се сос и сготвените пилешки гърдички. Декорираме с наситнен пресен босилек.
Да ви е сладко!
Цветното пиле Тоскана е готово.
Коментари