Великденско агнешко с лапад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Великденско агнешко с лапад2 / 2
18/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"За тези, които обичат агнешкото да е сочно и със сосче, възползвайте се от тази рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1, 5 кг
  • масло - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • лапад - 20 листа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на порции. Нарежда се в тава и се посолява. Залива се с гореща вода.

Добавя се половината масло и се запича в умерена фурна. По време на печенето месото се полива със соса и се обръща.

Лападът се нарязва и се задушава на слаб огън в останалото масло. Добавя се оризът и 3 чаши вода.

Посолява се. Яйцата се разбиват с млякото и се добавят към ориза. С тази смес се покрива месото и се запича до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: