Начин на приготвяне
Каймата се овкусява и се омесва с ориза, като се оформят топчета, който се овалват в брашно.
Подправките за каймата са 1 с.л. чубрица и черен пипер.
Лукът и морковите се нарязват на ситно и се слагат да се варят, след тях се нарязват картофите и червената чушка на кубчета.
След като се сварят зеленчуците, се слага 2 с.л. Вегета.
В бульона се пуска 40 г масло.
Във врящата вода се пускат оформените топчета.
Когато излязат отгоре, са готови.
Слага се фидето в любимата супа топчета и се изключва котлонът.
За застройката на вкусната супа се разбиват 2 яйца и 1/2 лимон.
Накрая мераклийска супа топчета се поръсва с нарязан магданоз.
Коментари