Начин на приготвяне
Количеството захар зависи изцяло от това как обичате да правите карамела, колко сладко да е и размера на съда, в който ще приготвяте крем тортата.
В тава с падащо дъно наредих сухарите. Включих Instant Pot на saute-low и изсипах захарта да се карамелизира. Когато започна да загравя, изсипах топла вода (около 100 мл).
Готовия карамел веднага изсипах при сухарите - гледах навсякъде добре да полея, да се напоят.
В същия съд, без да се налага да го мия, изсипах млякото (1 литър) и в него добавих 8 лъжици захар и оризовото брашно. Бърках, докато всичко се разтвори правилно (може да разбиете със вилица или специална силиконова бъркалка за разбиване).
След това добавих какаото и отново разбивах сместа. Когато всичко добре се разбие, добавям и шоколада, и малко ванилия.
Бъркам, докато сместа стане гъста като крем за торта.
Веднага вадя от съда и изсипвам върху сухарите, като изравнявам, да стане равномерно. Отгоре намазвам със сладкото - тънък слой, с който само да се загатва за присъствието му.
За най-горния слой използвах кремчето на Dr. Oetker, което е приготвено, както е описано на опаковката.
Украсих, като поръсих малко какао, кокосови стърготини и крокан.
Тортата със сухари в Instant Pot престоя 24 часа преди да се консумира. Разбира се, ако не може да чакате толкова време, и 2 часа може :)))