Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Мини кюфтенца в зеленчуков сос

Мини кюфтенца в зеленчуков сос

Мини кюфтенца в зеленчуков сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Мини кюфтенца в зеленчуков сос, с които ви желаем добър апетит"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 300 г смес
  • яйца - 1 белтък
  • лук - 1/3 глава настърган
  • ориз - 2 с.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • зеленчуков бульон
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • целина
  • сол
  • черен пипер
  • бешамел
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - около 1 л
  • още
  • яйца - 1 жълтък
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера 1 глава кромид лук и моркова, едро нарязани, магданоз и целина, както и сол и черен пипер на вкус.

Добавете около 1 литър вода и сварете до готовност на зеленчуците за около 15 минути.

През това време си пригответе кюфтетата.

Смесете каймата с 2 пълни лъжици ориз, настърган лук, 1 белтък и подправки. Омесете добре, след което оформете малки топчета.

Щом зеленчуците се сварят, ги пасирайте.

За бешамела сложете в тиган маслото и олиото. Загрейте ги и прибавете към тях 2 лъжици брашно. Запържете го, бъркайки, след което добавете на тънка струя горещия бульон с пасираните в него зеленчуци.

Прибавете към тях кюфтетата и оставете ястието да къкри на слаб котлон около 15 минути под капак, като разбърквате периодично.

Смесете киселото мляко с 1 жълтък и разбъркайте.

Прибавете ги към ястието и махнете от котлона.

За финал поръсете мини кюфтенца в зеленчуков сос с малко прясно смлян черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: