Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушен сом с гъби

Задушен сом с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Задушен сом с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Изискано ястие със сом, създадено да впечатлява и да носи наслада"

Необходими Продукти

  • сом - 1 кг филе
  • гъби - 500 г
  • масло - 50 г
  • лимони - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • целина - 1 глава (малка)
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • вино - 100 мл (бяло)
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва и се нарежда в тенджера, намазана с мазнина, като се отделят две парчета. Те се сваряват на бульон и с този бульон се залива рибата в тавата.

Добавят се целината и лукът, нарязаните на ситно, нарязаният на едро магданоз, дафиновите листа, черният пипер и виното.

Добавя се малко сол и се задушава 15 минути на слаб огън. При поднасяне рибата се сервира заедно със соса и се украсява с кръгчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитринка Ралчева
Димитринка Ралчева
А къде са гъбите?
14.08.2017 17:39
1
1
Покажи всички подкоментари