Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко бутче, пълнено с дреболии

Агнешко бутче, пълнено с дреболии

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко бутче, пълнено с дреболии2 / 2
19/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • агнешки дреболии - от едно агне (заедно с момиците)
  • масло - 200 г
  • лук - 2 връзки пресен
  • гъби - 400 г
  • джоджен - 10 стръка
  • бяло вино - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се обезкостява, оформя се като лист и се начуква, след което се ръси със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Дреболиите се сваряват до омекване и се нарязват на ситно, като изстинат.

В половината масло се задушават нарязаният на ситно лук и нарязаните на филийки гъби. Добавят се дреболиите, сол, черен пипер и нарязаният на ситно джоджен. Разбърква се добре и се задушава за 20 минути.

Сместа се разстила върху месото, навива се на руло и се стяга с конец. Намазва се с остатъка от маслото, поръсва се с черен и червен пипер, слага се в тава, залива се с 3 чаши топла вода и се добавя виното.

Покрива се с фолио и се пече 2 часа на умерена фурна. Сваля се фолиото и се оставя да се получи златиста коричка. Облива се със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: