Начин на приготвяне
Агнешкото бутче се насича на порционни парчета, осолява се, слага се в голяма тава. Добавят се няколко зърна черен пипер и цели стръкове пресен или сух джоджен. Налива се вода, половината олио, завива се във фолио и се слага да се пече до готовност.
Печеното агнешко се отделя в друг съд. В тавата трябва да остане печеният бульон. Агнешкият комплект се сварява и нарязва на дребни кубчета. Слага се в тавата.
Печурките се измиват, отцеждат и нарязват на жулиен. Слагат се в тиган и се изпържват с малко олио и сол. Прибавете и тях в тавата.
Кромидът, обелен и накълцан на ситно, заедно с магданоза се запържва леко, прибавя се оризът, маслото и се пържи докато стане прозрачен. Ръснете малко сол и черен пипер. Сложете запържения ориз в общата тава. Сипете гореща вода в съотношение 1:3 - предвидете и грамажа на печения бульон.
Ръснете чубрица, опитайте колко солено е, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете в предварително загрятата фурна. Печете до готовност.
Извадете тавата от фурната, разрохкайте дреболиите внимателно с дървена вилица и наредете отгоре изпечените парчета месо. Сервирайте топло.