Салата с жито и ечемик

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
09/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 638
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • жито - 3/4 ч.ч. житни зърна (150 г)
  • ечемик - 3/4 ч.ч. (150 г), лющен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зелен фасул - 100 г
  • лук - 1 малка главичка кромид и 1 връзка зелен
  • чесън - 1 скилидка, ситно нарязана
  • магданоз - 1 с.л., нарязан ситно
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житните зърна се варят в подсолена вода около 1 час, докато омекнат. Изцежда се добре. Кипват се 2 ч.ч. вода с малко сол и се добавя ечемикът.

Държи се на огъня около 30 мин., или докато омекне. Ечемикът и житото се изцеждат, но се запазва част от от водата, където са врели.

Зеленият фасул се бланшира в подсолена, вряща вода за 5 минути, изплаква се под студена вода, нарязва се ситно и се добавя към житото и ечемикът, след като бъде добре изцедено.

Чесънът и магданозът се запържват в зехтина, а накрая за 10 секунди се добавя и нарязания ситно кромид- и зелен лук. Салатата се овкусява със зехтина. Поръсва се със сол и пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар