Леща с ечемик

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Леща с ечемик1 / 2
09/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр., обелени
  • леща - 1 ч.ч. (100 г)
  • ечемик - 1/2 ч.ч., лющен
  • моркови - 1 бр., остърган, на ситно
  • лук - 1 глава, на ситно
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • домати - 1 ч.ч. (250 г), обелени и почистени от семенната част
  • магданоз - 1 с.л., на ситно нарязан
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в голяма тенджера в подсолена, вряща вода около 20 мин., докато омекнат.

Изцеждат се и се намачкват на пюре. Варят се лещата и ечемикът във вряща вода, докато омекнат, около 30 мин. Изцеждат се добре. Предварително се загрява фурната до 180 градуса.

Варят се морковите, лукът, чесънът, доматите и ароматните подправки на умерена температура около 15 мин. или докато морковът омекнат. Добавя се брашното и се разбърква добре. Вари се още 5 мин., или докато сместа се сгъсти. Овкусява се със солта и пипера.

Добавя се лещата и ечемикът и се разбърква добре. Сместа се разстила в тава за печене, а върху нея се поставят намачканите на пюре картофи. Пече се около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: