Задушени зеленчуци с вино

09/01/2014
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 757
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги разрежете на тънки ленти, а тиквичките на четвъртини с дебелина 4 см. Гъбите разрежете на осем.

Разбъркваме морковите с маслото, слагаме сол и черен пипер и мащерка, след това поливаме с виното. Покрийте в съд и задушете за 10 минути.

Добавете тиквичките, след 5 минути и гъбите. Ако е нужно, сложете и още подправки.

Когато всички продукти са омекнали, свалете капака, за да изври добре.

Към зеленчуците добавете кедровите ядки и всичко заедно запържете за още 5 минути.

Сервирайте с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариела Христова
Много вкусно!
0
0