Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч с домашен колбас

Гювеч с домашен колбас

Гювеч с домашен колбас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пълним гювеча със зеленчуци и домашен колбас"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • грах - 500 г зелен
  • колбас - 10 броя домашен, запържен в свинска мас
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • риган - 1 чаена лъжичка
  • розмарин - 1 чаена лъжичка
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • лук - 4 големи глави
  • свинска мас - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, нарежете го и го запържете със свинска мас и домашни колбаси. Оставете лука да се запържи добре до златисто.

Сложете запържения лук, грах, зелен фасул, подправки, сол, вода, така че да сe покрият зеленчуците, сложете капак и оставете да се вари на слаб огън, за да заври и да се смесят вкусовете.

Варим до омекване на зеленчуците.

Препоръчвам ви да гарнирате гювеча с домашен колбас с полента, за да бъде по вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: