Експресен козунак

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай5128145
18/04/2014
"Кой казва, че за приготвянето на вкусен козунак трябва да отделите цял ден - вижте колко лесно се прави Експресен козунак"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 563
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с малко брашно и малко затоплено мляко и се оставя да шупне. Добавя се в пресятото брашно заедно с останалото мляко, разтопеното масло, яйцата и захарта.

Стафидите се заливат с коняка, оставят се за 20 минути и се добавят в тестото. Добавят се орехите и се омесва тесто, което се оставя да втаса на топло половин час.

Тестото се омесва отново, разделя се на три, правят се фитили и се плете плитка. Оставя се във форма, намазана с мазнина.

Тестото трябва да стига до половината от височината на формата. След 15 минути час се намазва с разбитото яйце и се пече в умерена фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар