Начин на приготвяне
В купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса.
Към сместа се прибавят останалите продукти + половината от мазнината, а другата половина се оставя при месенето и се замесва меко и нелепнещо тесто.
Замесеното тесто се поставя в намазнена и покрита купа и се оставя да втаса няколко часа.
След това тестото се разделя на две части, правят се дълги фитили и се сплита, поставя се в съда на хлебопекарната /леко намазнен/.
Оставя се да втаса окончателно. Когато втаса се намазва с разбит белтък, поръсва с кристална захар и се включва на програма печене - 1 час на слаба коричка и ако има нужда още 30 минути на средна коричка, проверява се с дървено шишче дали е готово, по него не трябва да има залепнало тесто. След като е вече изпечен може да се покрие с кърпа.
* Хубаво е всички продукти да са със стайна температура.
* Продуктите хубаво се разбиват с тел, преди да се смесят с втасалата мая.