Пилешки гърди със сушени сливи

16/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо997
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сушени сливи - 20 бр. (предварително варени в червено вино)
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • вино - 100 мл или мляко
  • карамфил
  • фъстъци - 1 с.л. или бадеми
  • сол
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките гърди и ги разрежете на 4 парчета. Леко счукайте месото с чукче, но внимавайте да не се разкъса, защото след това ще го пълните.

Изцедете сушените сливи, изчистете ги от костилките и тяхно място сложете фъстъците. Издълбайте място в месото за сливите, сложете по 5 броя във всяко парче и ги закрепете с клечки за зъби или шиш.

Разбийте яйцето и сложете карамфила и белия пипер. Добавете 100 мл вино, в което сте варили сливите, и брашно, за да се получи гъста смес - все едно я приготвяте за палачинки.

Осолете месото и го панирайте с вече приготвената смес. Достатъчни са 8-10 минути в нагорещено олио. Може да сервирате със задушен ориз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар