Начин на приготвяне
В съд сипете виното+захарта. Поставете на котлона и го оставете да ври докато се редуцира сосът. Объркайте филаделфията със сметаната.
Нарежете на много ситно една слива, една ядка орех, прибавете ги към филаделфията и разбъркайте.
Нарежете месото на порции и с ръка го оформете като пънче. Направете прорез през средата, но не до края.
Посолете и сложете в прореза по една сушена слива и ядка орех. Завийте отстрани с лента бекон и нанижете всяко пънче на отделна клонка розмарин.
Загрейте малко мазнина и пържете на много бавен огън. Обръщайте месото няколко пъти, като отгоре леко го притискате с лъжица.
В чиния сложете от филаделфията и отгоре поставете готовото рулце с клонче розмарин. Добавете отстрани две с.л. от редуцираното вино.
Пилешкото филе със сушени сливи може да се приготви с пуешко или патешко месо. Вкусно, ефектно и много лесно!
Коментари