Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Пилешко филе със сушени сливи

Пилешко филе със сушени сливи

Пилешко филе със сушени сливи
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ефектно предложение, с което да впечатлите гурманите и специалните гости"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • сушени сливи - 9 бр. без костилка
  • орехи - 9 бр.
  • бекон - 8 бр. ленти пушен
  • розмарин - 8 бр. клончета за шишчета
  • сол
  • олио
  • червено вино - 200 мл
  • топено сирене - 150 г Филаделфия
  • захар - 2 с.л.
  • течна сметана - 3 с.л. готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд сипете виното+захарта. Поставете на котлона и го оставете да ври докато се редуцира сосът. Объркайте филаделфията със сметаната.

Нарежете на много ситно една слива, една ядка орех, прибавете ги към филаделфията и разбъркайте.

Нарежете месото на порции и с ръка го оформете като пънче. Направете прорез през средата, но не до края.

Посолете и сложете в прореза по една сушена слива и ядка орех. Завийте отстрани с лента бекон и нанижете всяко пънче на отделна клонка розмарин.

Загрейте малко мазнина и пържете на много бавен огън. Обръщайте месото няколко пъти, като отгоре леко го притискате с лъжица.

В чиния сложете от филаделфията и отгоре поставете готовото рулце с клонче розмарин. Добавете отстрани две с.л. от редуцираното вино.

Пилешкото филе със сушени сливи може да се приготви с пуешко или патешко месо. Вкусно, ефектно и много лесно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Оригинално поднесено! Освен това, изглежда много апетитно и вкусно!
15.10.2016 10:30
1
Покажи всички подкоментари