Начин на приготвяне
В купа наливаме топличкото прясно мляко със захарта, маята и 2 с.л. брашно. Смесваме добре и оставяме за 10 минути да се задейства маята.
Прибавяме олиото, яйцето и солта. Разбъркваме добре. Постепенно прибавяме пресятото брашно. Замесваме меко и еластично тесто. Покриваме със стреч и оставяме за около час да удвои обема си.
Почистваме ябълките и ги нарязваме на дребни кубчета. Слагаме в тиган с останалите продукти и бъркаме за около 10 минути. Оставяме да изстинат.
Щом е готово тестото, правим малки топки, може да ги разточим с точилка, може и с помощта на пръстите. В средата слагаме от ябълковата смес. Правим четири резки.
Прибираме по две от срещуположните страни, като защипваме добре, при печене да не се отлепят.
Редим в тава върху хартия за печене. Мажем с жълтък с малко прясно мляко. Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Щом поизстинат розичките, леко ги мажем с мед, който сме разредили с малко вода. Поръсваме с пудра захар и сервираме.
Розичките с карамелизирани ябълки са готови.
Коментари