Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена каша с печурки и манатарки

Гъбена каша с печурки и манатарки

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Гъбена каша с печурки и манатарки
Снимка: AneliaStefanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ако сте в настроение за гъбена каша, имаме перфектната рецепта"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • манатарки - 6 бр. сушени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • прясно мляко - 400 мл
  • вода - 250 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 50 мл
  • краве масло - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази гъбена каша с печурки и манатарки лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват за две-три минути в половината количество олио заедно със солта. Гъбите се режат на филийки и се добавят към запържения лук.

След като и те се задушат и намалят обема си (2-3 мин), се преместват в чиния.

В същата тенджера се добавя останалото олио и маслото. Слагат се брашното, индийското орехче и джинджифилът и се запържват за кратко.

Към тях при непрекъснато бъркане се сипват прясното мляко и водата.

Когато се получи плътен бешамелов сос, котлона се намалява на ниска степен и се добавят предварително задушените печурки, както и няколко сушени филийки манатарки.

Гъбената каша се вари още пет минути и се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: