Начин на приготвяне
В 1/2 ч.ч. (125 мл) вода се разтварят маята и солта. Оставят се в страни за 15 мин. Пресяват се двата вида брашно в голяма купа. Размесва се кашицата с мая с останалата вода, за да се получи твърдо тесто.
Меси се докато тестото стане еластично и гладко. Оформя се на топка, слага се в намазнена купа и се покрива с чиста кърпа. Оставя се да втаса около 45 мин. на топло място. Пръстеновидна форма за печене с диаметър 30 см се маже с масло.
Омесва се отново тесто, като се слагат маслините и розмарина. Тестото се слага в приготвената форма за печене и се покрива отново с кърпата. Оставя се да втаса около 30 мин., докато удвои обема си.
Фурната предварително се загрява до 180 градуса. Пече се около 25-35 мин. - докато стане светлокафяв. Хлябът се оставя да изстива във формата за печене около 15 мин. Прехвърля се на подставка, за да изстине напълно.