Гръцки чеснов сос - Скордаля

ЦветиЦветиНовак
04/03/2017
"Този уникален чеснов сос от гръцката кухня е идеален за зеленчуци, риба и пиле"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо213 077
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата93
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Чесънът се пресова и към него прибавяме солта и галетата. Вместо галета може да използвате накисната и добре отцедена среда от хляб. Разбъркайте сместа.

Добавяме оцета и зехтина постепенно, като през това време се бърка постоянно. Пасираме добре цялата смес, а може да работите и в хаванче.

По желание може да добавите и счукани или смлени орехи в началото.

Гръцкият сос Скордяла е много подходящ за меса, пържена риба или тиквички.

Рейтинг

5 16
4 5
3 7
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
05.03.2018 13:28
Някои в разбития чесън с хляб добавят прясно мляко вместо топла вода.И така става.Редовно го приготвям особено зимно време
0
0
Биляна
Биляна
23.02.2016 21:27
Много е важно при разбиването на чесъна с олио и сол,да не се пресече...тогава вкусът е много по-различен...
9
6
Биляна
Биляна
23.02.2016 21:25
Има много видове "Скордаля",за мен истинската е направена от хайвер от чесън / приготвя се точно както се разбива хайвер / и след това се разрежда с накиснат във вода стар хляб и на края кисело мляко... Но... хора и вкусове...всякакви. Аз съм готвач и не отричам никоя рецепта. Всеки прави това което е по негов вкус.
31
4