Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с печурки

Свински кебап с печурки

IvankaIvanka
Новак
252422
Свински кебап с печурки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • ориз - 100 г
  • свинска мас - 1 с.л.
  • лук - 3 - 4 гл.
  • чесън - 1 гл.
  • гъби - 300 г (печурки)
  • домати - 4 - 5 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на малки хапки. Задушаваме го в мазнината с малко вода, заедно със ситно нарязания лук до омекване.

Прибавяме последователно лъжичката червен пипер, ориза, скилидките чесън - обелени и цели, печурките - нарязани на ивички.

След 2-3 минути добавяме брашното, доматите - настъргани, лимона - нарязан на парченца, черния пипер и чубрицата - на вкус. Заливаме ястието с бялото вино и топла вода, посоляваме го и оставяме да ври на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: