Чеснови хлебчета с кашкавал

13/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 563
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, пасираният чесън и магданозът се приготвя чесново масло, което се оформя на руло, завива се във фолио и се оставя във фризер.

Маята се разтваря в млякото, яйцето, зехтинa и захарта и се разбърква добре. Добавя се половината от пресятото брашно и солта. Сместа се разбива с миксер за 3 минути. Постепенно се добавя останалото брашно, като се замесва еластично тесто.

Премества се в намазана с мазнина купа, покрива се и се оставя да втасва. След това се премесва на поръсена с брашно повърхност и се разделя на две парчета. Те се разточват на правоъгълни кори и се поръсват с кашкавала и настърганото чесново масло.

Корите се навиват на рула, нарязват се на парчета около 10 см и те се нареждат на разстояние едно от друго в намазана с мазнина тава. Намазват се с яйцето, разбито с една лъжица вода и се поръсват със семената. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар