Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чеснови хлебчета с кашкавал

Чеснови хлебчета с кашкавал

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Чеснови хлебчета с кашкавал2 / 2
13/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1 с.л. (накълцан)
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 100 г (настърган)
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - 30 г
  • мак - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От маслото, пасираният чесън и магданозът се приготвя чесново масло, което се оформя на руло, завива се във фолио и се оставя във фризер.

Маята се разтваря в млякото, яйцето, зехтинa и захарта и се разбърква добре. Добавя се половината от пресятото брашно и солта. Сместа се разбива с миксер за 3 минути. Постепенно се добавя останалото брашно, като се замесва еластично тесто.

Премества се в намазана с мазнина купа, покрива се и се оставя да втасва. След това се премесва на поръсена с брашно повърхност и се разделя на две парчета. Те се разточват на правоъгълни кори и се поръсват с кашкавала и настърганото чесново масло.

Корите се навиват на рула, нарязват се на парчета около 10 см и те се нареждат на разстояние едно от друго в намазана с мазнина тава. Намазват се с яйцето, разбито с една лъжица вода и се поръсват със семената. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: