Начин на приготвяне
Сварете заешкото месо, обезкостете и го накъсайте на малки парченца. Прецедете бульона от варенето и го оставете настрана.
Сипете 4 лъжици олио в тенджера и го загрейте. Запържете наситнените чушки, лук и морков. Когато поомекнат, добавете нарязания картоф.
След няколко минути сипете бульона, добавете вътре месото и овкусете с подправките.
Варете заешката супа 10-тина минути и начупете фидето. Гответе дкокато се свари и свалете супата от огъня.
В малка касерола разбийте жълтъка с млякото и брашното. Сипете черпак от супата и разбъркайте. Сипете още един черпак и сложете на огъня, за да кипне застройката.
Сипете я в супата, разбъркайте и сипете в купички.
Заешката супа с картофи и чушки е много вкусна.