Начин на приготвяне
Кашуто се накисва във вода за 2 часа. Най-добре за една нощ. Подготвя се блат за торта. Орехите и формите се слагат в блендер. Смилат се до получаване на фини трохи. Прибавя се водата /леко топла/. Прибавя се и разтопено кокосово масло. Блендира се отново.
Формира се лепкаво тесто. Сместа се разпределя с лъжица на дъното на форма за торта. Прибира се в хладилника.
Подготвя се шоколадовият крем. Шоколадът се начупва в тенджерка. Добавя се кокосово мляко.
Разтапя се на водна баня, като се разбърква периодично.
Изхвърля се водата, в която е накиснато кашуто. Измива се и се отцежда.
Кашуто се слага в купата на блендера. Прибавя се шоколадовото мляко, фурмите, разтопеното кокосово масло и малка щипка сол. Всичко се блендира до получаване на хомогенен веган шоко крем.
Гъстотата му е подобна на боза. Взима се блатът от хладилника. Шоколадовият крем се изсипва равномерно във формата.
Здравословната торта се оставя в хладилника за 5-6 часа, за да стегне. Отстранява се ринга. Декорира се по желание. В случая съм използвала филмирани бадеми за страните, кокосови стърготини за надписа и сушени плодове за свежест. Здравословната шоколадова торта е подходяща за всеки повод.