Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Хрупкави царевични бисквитки

Хрупкави царевични бисквитки

Хрупкави царевични бисквитки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
17
"Царевични бисквитки за следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 цяло и 1 жълтък
  • зехтин - 30 мл
  • захар - 100 г
  • масло - полуразтопено 80 г
  • портокалова кора
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • царевично брашно - 1 с.л. с връх
  • бяло брашно - 190 г
  • шоколадови пръчици - 1 пакет
  • пудра захар - 2/3 ч.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако искате хрупкави бисквити, това е вашата рецепта. В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавете меко масло, зехтин, кора от настърган половин портокал за аромат и двата вида сода и бакпулвера.

Разбърква се добре, сипете в тестото едно малко пакетче шоколадови пръчици и прибавете царевичното и бялото брашно.

Замесва се средно тесто, което трябва да се сложи в хладилник да стегне поне 15 минути.

Нямах много време и направо оформих топчета с тестото.

Всяка топка с чаена лъжичка се овалват в пудра захар.

Наредете ги върху хартия за печене на разстояние, защото се разливат и се надуват.

Печете бисквитите в загрята фурна на 175 градуса за 12 минути.

Извадете и оставете в тавата малко да се охладят, така се стягат.

Хрупкави царевични бисквити за цялото семейство! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: