Начин на приготвяне
В голяма купа смесете жълтъците и захарта и с миксер на средна скорост разбийте до еднородна смес.
Сместа ще се сгъсти, затова отделете 1 к.ч .от млякото и добавете към разбитите продукти.
При непрекъсното бъркане добавате пресятото брашно. Накрая добавете ванилията.
Аз прибавих и 40 г разтопено масло.
Разбъркайте добре всички съставки до получаване на кремообразна смес.
При нужда добавете още малко от прясното мляко. Сместта трябва да бъде леко течна!
Останалото прясно мляко загрейте на котлона на ниска до средна степен.
Млякото трябва да е леко топло, не сгорещено!
На бавна струйка започнете да прибаватя яйчената смес към прясното мляко!
Много е важното да се бърка непрекъснато (по въжзможност с тел), за да бъде кремът идеално гладък!
След като сте добавили яйчената смес, продължавайте да бъркате и бъдете търпеливи. Може да отнеме около 10мин до получаването на така желаната гъстота на яйчения крем!
Ще прикача снимка на тортата, която направих с моя домашен яйчен крем за начинаещи.
Коментари