Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Лимецови соленки от парено тесто

Лимецови соленки от парено тесто

Лимецови соленки от парено тесто
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Ако ви е интересно, вижте как се приготвят лимецовите соленки с парено тесто"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • масло - 75 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • брашно от лимец - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • пармезан - 50 г
  • босилек
  • риган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецови соленки от парено тесто, които ще ви станат любими!

Смесете прясното мляко и водата в малка тенджера. Прибавете към тях маслото, солта и щипка черен пипер. Поставете на котлона и изчакайте сместа да заври.

Към врящата течност добавете брашното наведнъж и бъркайте с шпатула , докато се образува тесто и започне да се отделя от стените на съда.

След това оставете тестото леко да се охлади, като го разбърквате.

Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като бъркате с миксер.

Накрая прибавете настърган пармезан и кашкавала, нарязан на дребни кубчета към пареното тесто.

Покрийте тава с хартия за печене.

С лъжица за сладолед оформете соленките.

Поръсете ги със сухи подправки и сложете да се пекат в загрята на 190 градуса фурна за 22-25 минути.

След това отворете леко вратата на фурната и оставете соленките с пармезан вътре за още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: