Начин на приготвяне
Лимецови соленки от парено тесто, които ще ви станат любими!
Смесете прясното мляко и водата в малка тенджера. Прибавете към тях маслото, солта и щипка черен пипер. Поставете на котлона и изчакайте сместа да заври.
Към врящата течност добавете брашното наведнъж и бъркайте с шпатула , докато се образува тесто и започне да се отделя от стените на съда.
След това оставете тестото леко да се охлади, като го разбърквате.
Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като бъркате с миксер.
Накрая прибавете настърган пармезан и кашкавала, нарязан на дребни кубчета към пареното тесто.
Покрийте тава с хартия за печене.
С лъжица за сладолед оформете соленките.
Поръсете ги със сухи подправки и сложете да се пекат в загрята на 190 градуса фурна за 22-25 минути.
След това отворете леко вратата на фурната и оставете соленките с пармезан вътре за още 10 минути.