Кюфтенца с маслини

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кюфтенца с маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
225 мин.
Порции
40-50 бр.
"Отсега знаем, че ще прекалим, но са толкова вкусни, че ни е простено"

Необходими Продукти

  • телешко месо - смляно 500 гр.
  • свинско месо - смляно 500 гр.
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • хляб - бял сух 1 филия
  • лук - червен 1 глава
  • винен оцет - бял 2 - 3 с.л.
  • узо - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • джоджен - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • маслини - зелени 35 бр.
  • брашно
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа смляното свинско и телешко месо. Добавете сварения, обелен и пасиран картоф и натопения във вода и отцеден хляб.

Добавете ситно нарязания лук, 2 с. л. оцет, 2 с. л. Узо, леко разбитите яйца, джоджена, сол и черен пипер и омесете всичко много добре. Ако сместа е суха, добавете останалото Узо и оцет. Покрийте купата с капак и оставете да престои в хладилника 1 до 3 часа.

Оформете от сместа кръгли кюфтенца, малко по - големи от едър орех, като в средата им поставите по една обезкостена маслина. Оваляйте в брашно и изпържете до златисто в голямо количество загрято олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Драго
Драго
Получиха се идеални, както на снимката. На вкус също отлични, пропуснах само узо-то да добавя. Лесни и вкусни.
10.01.2012 10:27