Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Джоланче с фасул и кисело зеле

Джоланче с фасул и кисело зеле

Джоланче с фасул и кисело зеле
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Време е да си ги приготвим едно джоланче с кисело зеле, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 ч.ч (или повече)
  • боб - 2 ч.ч сварен фасул
  • доматено пюре - 1 с.л. гъсто
  • джолан - 1 бр. свински
  • праз - 1 бр.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е много вкусна рецепта за свинско с боб. Ще ви стане любима и ще си я приготвяте често.

Първо трябва да поставим джоланчето в тенджера под налягане, да го покрием с вода и да го варим за половин час.

Отделно в тенджера наливаме 3 с.л. олио и задушаваме надребнен праз. Овкусяваме с червен пипер и доматено пюре.

Прибавяме още сварения фасул и накълцаното кисело зеле. Разбъркваме и след 5 минути добавяме 2 черпака от течността, в която се е варил свинският джолан. Овкусяваме с дафинов лист и подправки.

Тази смес разпределяме в тавичка, като в средата позиционираме свинския джолан.

Печем ястието в добре загрята фурна около 60 минути или до приятен загар на месото.

Сервираме джоланчето с фасул и кисело зеле с подходяща напитка. Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: