Начин на приготвяне
Това е много вкусна рецепта за свинско с боб. Ще ви стане любима и ще си я приготвяте често.
Първо трябва да поставим джоланчето в тенджера под налягане, да го покрием с вода и да го варим за половин час.
Отделно в тенджера наливаме 3 с.л. олио и задушаваме надребнен праз. Овкусяваме с червен пипер и доматено пюре.
Прибавяме още сварения фасул и накълцаното кисело зеле. Разбъркваме и след 5 минути добавяме 2 черпака от течността, в която се е варил свинският джолан. Овкусяваме с дафинов лист и подправки.
Тази смес разпределяме в тавичка, като в средата позиционираме свинския джолан.
Печем ястието в добре загрята фурна около 60 минути или до приятен загар на месото.
Сервираме джоланчето с фасул и кисело зеле с подходяща напитка. Наздраве!