Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с кускус и гъби

Пълнени чушки с кускус и гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пълнени чушки с кускус и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр., червена
  • кускус - 1 ч.ч. (150 г), предварително сварен
  • гъби - 200 г., на едро
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 скилидка, на ситно
  • чери - домати - 10 бр.
  • зелен лук - 6 стръка, на ситно
  • джоджен - 1 с.л.
  • кориандър - 2 с.л.
  • лимони - 1/2, изцеден на сок
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч. (180 мл)
  • магданоз - 2 с.л.
  • кориандър - зелената част, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната предварително се загрява до 200 градуса. Нарязват се чушките на половинки и се чистят от семенната част.

Кускусът се приготвя, както е оказано на опаковката. Гъбите се запържват на умерена температура за 3 мин. Добавят се чесънът, доматите, зеленият лук, джодженът и кориандърът за още 3 мин.

Прибавя се кускусът. Напръсква се с лимоновия сок. С получената смес се пълнят чушките. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 25-30 мин., докато чушките омекнат.

Разбърква се киселото мляко с магданозът. След като са готови чушките, се поръсват със зелената част на кориандъра (по желание) и се сервират със соса от кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: