Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бухнал кекс с кондензирано мляко

Бухнал кекс с кондензирано мляко

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Бухнал кекс с кондензирано мляко
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Пухкав и вкусен кекс с кондензирано мляко - разчупваме и хапваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кондензирано мляко - 1 кутийка (397 г)
  • сол - щипка
  • олио - 50 мл
  • есенция
  • брашно - 180 г
  • бакпулвер - 10 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг.

В друга купа жълтъците и кондензираното мляко се разбиват също около 3 минути, олиото се добавя постепенно, както и есенцията.

Белтъците се прибавят поетапно към сместа от жълтъците..

Разбъркват се с шпатула, за да не спадат белтъците, добавя се на три пъти и пресятото брашно с бакпулвера.

Всичко се разбърква до получаване на еднородна смес. Изсипва се в намаслена форма.

Пече се пухкавият кекс на 170°C без вентилатор в предварително загрята фурна около 40-45 минути.

Декорира се по желание.

Аз поръсих кекса с кондензирано мляко с пудра захар.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: