Пролетни сладки с украса

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k391
Пролетни сладки с украса
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
06/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Сладки с украса, подходящи за следобед у дома или за гости"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. пшенично
  • царевично нишесте - 1 с.л. с връх
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • масло - 70 г меко, краве
  • олио - 60 мл
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 0, 2 г
  • какао - 1 ч.л.
  • за украса
  • шоколадови фигурки - 10 бр. мини шоколадови яйца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прекрасни сладки, заредени с пролетно настроение. Могат да се направят и като великденски сладки.

В дълбок съд слагаме размекнато масло, олио и пудра захар. Бъркаме с миксер и влагаме още ванилия за аромат, нишесте, брашно и набухвател бакпулвер.

Всичко се смесва много добре, за да се получи гладко тесто за сладки. В случай че е твърде ронливо, коригирайте го с добавяне на още малко олио. Ако е прекалено течно тестото, сложете още брашно.

Когато сте добили идеалното тесто, от него орежете част с големината на ябълка. Тази част тесто смесете с малко олио и какао, за да добие по-тъмен цвят.

От бялото тесто започнете да късате малки топчета. Всяко едно от тях натиснете с капачка в центъра, за да стане вдлъбнатина. В нея сложете малко от тъмното тесто и шоколадово яйце.

Можете да експериментирате всякак с двете теста, въпрос на въображение.

Нареждаме пролетните сладки върху хартия за печене на разстояние една от друга.

Печем сладките в загрята на 180 градуса фурна. Не им трябва много за около 15 минути са готови.

Когато извадите пролетните сладки с украса от фурната, ще са по-меки, но после стават твърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: