Начин на приготвяне
Прекрасни сладки, заредени с пролетно настроение. Могат да се направят и като великденски сладки.
В дълбок съд слагаме размекнато масло, олио и пудра захар. Бъркаме с миксер и влагаме още ванилия за аромат, нишесте, брашно и набухвател бакпулвер.
Всичко се смесва много добре, за да се получи гладко тесто за сладки. В случай че е твърде ронливо, коригирайте го с добавяне на още малко олио. Ако е прекалено течно тестото, сложете още брашно.
Когато сте добили идеалното тесто, от него орежете част с големината на ябълка. Тази част тесто смесете с малко олио и какао, за да добие по-тъмен цвят.
От бялото тесто започнете да късате малки топчета. Всяко едно от тях натиснете с капачка в центъра, за да стане вдлъбнатина. В нея сложете малко от тъмното тесто и шоколадово яйце.
Можете да експериментирате всякак с двете теста, въпрос на въображение.
Нареждаме пролетните сладки върху хартия за печене на разстояние една от друга.
Печем сладките в загрята на 180 градуса фурна. Не им трябва много за около 15 минути са готови.
Когато извадите пролетните сладки с украса от фурната, ще са по-меки, но после стават твърди.